2010. március 11., csütörtök

Avast antivírus telepítése Ubuntu Linuxra, Kiwi Linuxra

A Linux felhasználók között megosztott a vélemény, hogy szükséges-e antivírus szoftvert használni vagy nem Linux operációs rendszerek alatt.

Véleményem szerint nem árt a biztonság.

Az alábbi bejegyzésben az avast home antivírus telepítését, beállítását mutatom be. Otthoni használatra egy évre ingyenes, a licenc kulcsot egy regisztráció után kaphatjuk meg. Csak otthoni használatra ingyenes!

A .deb csomagot a következő linkről tölthetjük le:

http://www.avast.com/linux-home-edition#tab4

Az Ubuntu, Kiwi felhasználóknak a .deb csomag szükséges.

Ezt követően akár rá klikkelve, akár a GDebi csomagtelepítővel telepíthetjük a számítógépünkre:Itt újra telepítés mert már rajta van a gépen:A telepítés után adjuk meg a licenc kulcsot, amelyet a regisztráció útán kaptunk meg emailban.
Ezt hozzá adhatjuk az Avast - Help - About avast - License key párbeszéd ablakban:Ezt követően beállíthatjuk a szoftvert:

Avast - Tools - Preferences...Adatbázis frissítés módja:Böngésző:Email értesítés:Jelentések:Tárhely használat (karantén és jelentések):Már is elvégezhetjük első vizsgálatunkat, adatbázis frissítés után, be állítva, a vizsgálat helyét (Home mappa, teljes gép, egy mappa) és erősségét (gyors, standard, alapos) illetve hogy az archívumokat (tömörített fájlokat) is átvizsgálását:Reklám. Segítesz ha rákattintasz.